Det finns ett allt mer växande utbud av bettingsajter på nätet, vilka kan förklaras som lite mer specialiserade och nätbaserade spelbutiker. Spelet fungerar i grunden likadant; man försöker förutse ett visst resultat i en på förhand utvald händelse, vanligen ett sportevenemang. Eftersom det sker på nätet är dock förloppet lite mer okänt för de flesta, eftersom de allra flesta säkert lämnat en tipsrad någon gång eller har en familjemedlem som gjort det, men majoriteten har ännu inte provat betting på nätet. Den som spelat en hel del på tips förut kan med fördel prova på att spela samma tipsspel hos Svenska Spel, fast på nätet istället för i en traditionell spelbutik.

Det går snabbt att komma igång med betting på nätet. Det man gör allra först är att välja ut en bettingsajt att spela på, eller för den delen två eller flera. I de allra flesta fall kan man registrera sig utan några kostnader, så det går utmärkt att se sig omkring lite innan man gör sin första insats i form av riktiga pengar. Dessutom erbjuder många bettingsajter olika former av bonus, exempelvis att bettingsajten dubblar din första insättning. Avsätter man en mindre summa och väljer rätt bettingsajter kan man på så vis inte sällan få ut dubbelt så mycket spel första gången, vilket omvänt betyder att kostnaden för att prova på olika spel i praktiken blir halverad. Du hittar tips på bra bettingsajter som du kan lita på hos oss, så se dig gärna omkring och registrera dig på flera olika för att se vad som faller dig mest i smaken.

Oftast räcker det med att fylla i alla uppgifter och eventuellt bekräfta sin e-postadress innan man kommer igång, men det är alltid en god idé att undersöka lite närmare vad bettingsajten erbjuder för villkor. I fallet med betting är det främst eventuella avgifter för insättningar av insats och uttag av vinstsummor som kan vara aktuellt. Detta är vanligtvis inga problem men det skadar aldrig att se efter, för att undvika missförstånd längre.

När man registrerat sig loggar man in och kollar vilka spel som finns tillgängliga för betting. Betting på sport-evenemang, sportbetting, är det allra vanligaste men som tidigare nämnts finns det många variationer. För dina första spel är det kanske roligt att prova lite olika saker. Tänk också på att om bonusen i fråga matchar din insättning så blir också bonusen större ju mer du sätter in. Är du helt osäker på om betting är något för dig så är det förmodligen smartast att trots det börja med en liten insättning, men då kan man avvakta lite med att registrera sig på andra bettingsajter och dra nytta av en större bonus där istället vid ett senare tillfälle.

Den vanligaste spelformer kallas för 1X2, eller ”ett kryss två” i tal, och här är det det resultatet i breda drag som efterfrågas i form av vinst, förlust eller oavgjort. Spelformen som kallas ”resultat” går ut på att exakt förutse resultatet, genom att man anger ett resultat i siffror, till exempel antal mål eller vinster.